Anja Feliers – verslavende reeks

Bron: Uitgeverij Lannoo

Waarschuwing: als je begint aan het eerste boek van de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden, bestaat de kans dat je vertrokken bent voor een paar dagen binge-lezen.

Ik leerde de schrijfster Anja Feliers kennen met het boek ‘Verleid me’, over een vrouw die een affaire beleeft tijdens een familiereis in Frankrijk. Hoewel dit boek best wel spannend was, leek de plot me wat vergezocht. Het was ook moeilijk om veel sympathie te voelen voor het hoofdpersonage. Maar omdat ik wel wou blijven doorlezen, het vlot geschreven was en nieuwsgierig was naar de afloop, besloot ik om toch nog eens een ander boek van haar te lezen.

En dat was “Hou van mij”, het eerste boek in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. En toen was ik pas echt vertrokken. Er zijn in totaal zeven boeken verschenen in deze reeks:

  • Hou van mij (Kathleen heeft het gevoel dat er een student , Matthias, geobsedeerd is door haar)
  • Laat me los (over een man die overbezorgd is voor zijn dochter en dat komt natuurlijk niet zomaar…)
  • Vergeet mij niet (over een papa die zijn zoontje op weg naar zijn werk vergeet weg te brengen naar de crèche, ook hier is niets wat het lijkt)
  • Vergeef me (over een gijzeling (voor de liefde, uiteraard) op een school)
  • Zuur (iemand gooit zuur in het gezicht van een meisje, en ze blijkt geen toevallig slachtoffer)
  • Kwijt (over een radiopresentratice die het moeilijk heeft met (de omstandigheden van) het verlies van haar moeder)
  • Femme fatale (een vrouw komt een vriendin waar ze een liefdesaffaire mee had in haar studententijd tegen en alles wordt anders)

De boeken zijn stuk voor stuk spannend, er gebeuren eigenaardige dingen, maar het wordt nooit zo gruwelijk dat ik zou afhaken.

Op het einde van de reeks bedacht ik: “Amai, die Kathleen maakt wel wat mee”. Wat leuk is bij het in volgorde lezen van de boeken, is dat je ook de ontwikkeling in Kathleens persoonlijk leven goed kan volgen en dat dat een extra dimensie aan de verhalen geeft.

Dus begin gewoon in “Hou van mij” en hoogstwaarschijnlijk eindig je bij Femme Fatale ?.

Ondertussen mogen we ook een nieuwe reeks verwachten tegen eind 2018. Meer info vind je op de site van Lannoo: https://www.lannoo.be/nl/wat-hij-mij-zei

Ik reserveer zeker mijn exemplaar!

Meer info over Anja Feliers boeken: https://www.lannoo.be/nl/anja-feliers.

Share:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Looking for Something?