Alles voor jou – Liane Moriarty

Bron: VBK Media (B) – De Fonteyn (NL)

 

Het begon met Het geheim van mijn man. Een titel die vraagt om meer. Die mij zo nieuwsgierig maakte om het boek te lezen een aantal jaar geleden. Daarop volgde Grote kleine leugens. Zo mogelijk nog meeslepender dan Het geheim van mijn man. Ik had het boek net uit, was er nog helemaal van in de ban en was er vol lof over aan het babbelen met mijn zus tijdens een winterse koffieklets. Zij wees mij er toen op dat van het boek een serie gemaakt was, Big little lies, met Reese Whitherspoon en Nicole Kidman. Een paar bingewatch-avonden volgden. Ik denk dat ik me erna een echte Liane Moriarty-fan mocht noemen.

 

En nu was het dan tijd voor een ander boek: Alles voor jou. Over een hypnotherapeute wiens nieuwe vriend een stalkende ex heeft. Over het verhaal ga ik niet te veel lossen. De gebeurtenissen worden in het ene hoofdstuk door de ogen van Ellen, de hypnotherapeute verteld, dan weer door de ogen van de stalkster Saskia. Hierdoor wordt alles niet zo zwart-wit als op het eerste zicht zou lijken. Vooral de stukken door de ogen van de stalkster geven interessante denkpistes en een mooie inkijk in de wereld van een stalk(st)er.

Leuk zijsprongen in het verhaal zijn de ervaringen met de verschillende cliënten in de hypnotherapie-praktijk. Het boek geeft in de rand ook een aantal interessante zaken mee over hypnose en waarvoor dit allemaal gebruikt kan worden. Ik geef toe dat ik voor ik het boek las wat sceptisch tegenover hypnose stond. Nu, na het lezen, ben ik nog niet zover dat ik me zou laten hypnotiseren, maar ik hoorde me wel op een geven moment in een stresserende situatie tegen mezelf zeggen: als ik nu eens zelfhypnose zou proberen nu ?. Er is dus toch iets van blijven hangen.

Het verhaal is boeiend geschreven, echt wel de moeite om ook de verschillende standpunten te zien en te beleven. Op een gegeven moment krijg je zelf ook een gevoel van machteloosheid, van “allez, onderneem dan toch iets”, maar dan besef je dat alles niet zo evident is als het lijkt. Ook het “warme” einde kon me bekoren. En het volgende boek van Liane Moriarty ligt ondertussen al klaar.

Bron coverfoto: VBK Media (België), De Fontein (Nederland)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Looking for Something?