Heel verrassende wendingen

Bron: The House of Books

 

Na, Wat jij niet ziet, van Sarah Pinborough, volgde haar volgende boek Belofte maakt schuld. Hoewel Wat jij niet ziet erg spannend was en heel vlot las, was ik na het lezen van dat boek wat “in de war” door het einde.

Benieuwd dus of Belofte maakt schuld wel helemaal de verwachtingen zou inlossen.

Het gaat over een alleenstaande moeder, Lisa, die overbeschermend is naar haar tienerdochter, Ava toe. Het heeft iets te maken met het verleden, maar hoe het precies komt, wordt pas gaandeweg het verhaal duidelijk. De eerste hoofdstukken wordt de spanning zo opgebouwd (er gebeuren eigenaardige dingen in het leven van Lisa, Ava chat met iemand die ze niet goed kent via facebook), dat ik echt het gevoel had: aiai, dit kan hier niet goed aflopen. Hier moet zeker iets mis gaan. Dit komt niet goed. Er is zelfs een momentje geweest dat het gewoon te spannend was om te lezen voor het slapengaan ?.

Naarmate het boek vordert, zijn er een paar (waarvan één heel serieuze) verrassingen in het verhaal die ik echt niet had zien aankomen. Vanaf dat moment nam ik elk vrij kwartiertje het boek in handen om door te lezen, zo nieuwsgierig wat ging komen.

Het mag dus duidelijk zijn, dit tweede boek van Sarah Pinborough overtreft de verwachtingen helemaal. Verrassend, spannend, aangrijpend. Alle elementen zijn aanwezig om met dit boek even weg te dromen, of je nu op vakantie bent of niet. Maar als je op vakantie bent, neem dan zeker nog een ander boek mee ook, want dit ga je in een paar dagen uitgelezen hebben!

Meer weten? Kijk even op de site van The House of Books. 

 

Follow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Looking for Something?